fbpx

Understellsbehandling – Tectyl behandling

Det er mange begreper innen antirust som kanskje lett blir både misforstått og misbrukt.
En Tectyl behandling utføres med varemerket Tectyl, og ingen andre. Siden Tectyl er det eldste varemerket i vår bransje, er Tectyl det varemerket som misbrukes oftest.

  • Tectyl behandling utføres kun ved verksteder som bruker varemerket Tectyl.
  • Understellsbehandling og Antirustbehandling er fellesbegreper for alle varemerker. Disse uttrykkene er svært utydelige med hensyn til hvilket arbeid som skal utføres.
  • Rustbehandling er et begrep som har festet seg de senere år. Også dette er utydelig. Mange tolker kanskje begrepet som sandblåsing, sveising eller lakkering av rustskader.

Vask

Det er en forutsetning for å få en god behandling at bilen vaskes. Den vaskes med varmt vann på rundt 90 grader, så all skitt og salt fjernes.

Rustbehandling ved evt. rustskader

Etter vask, når bilens understell er helt rent, blir det foretatt inspeksjon med hensyn til rustskader. Finner vi rustskader som bør utbedres, blir du kontaktet og tilbudt sandblåsing etc. Skulle det være mer betydelige skader som må sveises, kan vårt karosseriverksted ta seg av dette. Vi kan ta bilder når det dukker opp uforutsette skader.

Tørk

Tørkeprosessen er viktig for å sikre et godt resultat. For å sikre god tørking har vi tørkeanlegg med høy temperatur og kraftige vifter som sørger for god sirkulasjon og utskifting av luft. Bilen må stå på tørkeanlegg til dagen etter. Da er hele understellet og alle hulrom helt tørr. Husk at om du har hatt lekkasje og trenger opptørking av bilen innvendig, kan du gi oss en lyd om dette. Da kan vi la bilen stå med åpne dører, så den blir tørket opp her også.

Tectyl behandling

Sprøytingen av bilen krever lang erfaring og stor kompetanse. Bilen sprøytes i dører, dørstolper, panser, rammevanger, kanaler etc. med spesialstoff for hulrom. Dette hulroms-stoffet blir også lagt på hele understellet før det blir sprøytet på slite-belegg. Noen biler eller utfordringer må løses med andre Tectyl produkter. Vi har flere alternativer for ulike oppgaver. På de fleste nyere biler har produsent oppgitt steder det ikke må sprøytes og restriksjoner for boring i karosseriet. Dette er selvfølgelig hensyn vi tar.

Klargjøring

Til slutt klargjøres bilen. Bilen blir vasket utvendig og overflødig Tectyl fjernes. Til slutt kvalitetskontrolleres behandlingen og eventuelt garantihefte oppdateres.

 

Vi anbefaler:

For et godt vedlikehold av bilen bør Tectyl være like selvfølgelig som service og Eu kontroll.
Første understellsbehandling så tidlig som mulig (gjerne som ny) og etterbehandling
hvert 3. år. Du er alltid velkommen til å ta en gratis rustkontroll hos oss.

Vi har ett tett og godt samarbeid med Thorsen Antirust i Bergen, der vi utveksler mye erfaringer og foretar felles tester av metoder og teknikk. Dette samarbeidet har gitt oss mye viktig informasjon og hjelper oss å utvikle oss i positiv retning.

Ørskog Bilsenter AS

Ole Dreng-vegen 18
6240 Ørskog

Personvernerklæring

KONTAKT

Tlf: 70 27 27 30
post@orskogbil.no

 

LENKER