fbpx

Understellsbehandling – Rustbeskyttelse

Vår rustbeskyttelse er tidkrevende. Ikke bare vask og tørk krever tid, men demontering, montering og selve behandlingen tar tid.
Husk at det er for å sikre et godt resultat og at jobben er omfattende.
Det er en forutsetning for å få en god behandling at bilen vaskes. Den vaskes med varmt vann på rundt 90 grader, så all skitt og salt fjernes.

Vask før Tectyl
Vask av bil før rustbeskyttelse

Rustbehandling ved evt. rustskader

Etter vask, når bilens understell er helt rent, blir det foretatt inspeksjon med hensyn til rustskader. Finner vi betydelige skader som må sveises, kan vårt karosseriverksted ta seg av dette. Vi kan ta bilder når det dukker opp uforutsette skader.

Sandblåsing av bil
Ofte kan det være nødvendig å fjerne rust

Tørk

Tørkeprosessen er viktig for å sikre et godt resultat. For å sikre god tørking har vi tørkeanlegg med høy temperatur og kraftige vifter som sørger for god sirkulasjon og utskifting av luft. Bilen må stå på tørkeanlegg til dagen etter. Da er hele understellet og alle hulrom helt tørr. Husk at om du har hatt lekkasje og trenger opptørking av bilen innvendig, kan du gi oss en lyd om dette. Da kan vi la bilen stå med åpne dører, så den blir tørket opp her også.

Behandling med voks

Sprøytingen av bilen med Tectyl krever lang erfaring og stor kompetanse. Bilen sprøytes i dører, dørstolper, panser, rammevanger, kanaler etc. med spesialstoff for hulrom. Dette hulroms-stoffet blir også lagt på hele understellet før det blir sprøytet på slite-belegg. Noen biler eller utfordringer må løses med andre Tectyl produkter. Vi har flere alternativer for ulike oppgaver. På de fleste nyere biler har produsent oppgitt steder det ikke må sprøytes og restriksjoner for boring i karosseriet. Dette er selvfølgelig hensyn vi tar.

Tectyl behandling av bil
Etter et døgn på tørkeanlegg er det klart for rustbeskyttelse

Klargjøring

Til slutt klargjøres bilen. Bilen blir vasket utvendig og overflødig masse fjernes. Til slutt kvalitetskontrolleres Tectyl behandlingen og eventuelt garantihefte oppdateres.

Klargjøring av bil
 

Vi anbefaler:

For et godt vedlikehold av bilen bør rustbeskyttelse være like selvfølgelig som service og Eu kontroll.
Første understellsbehandling så tidlig som mulig (gjerne som ny) og etterbehandling
hvert 3. år. Du er alltid velkommen til å ta en gratis rustkontroll hos oss.

Vi har ett tett og godt samarbeid med Thorsen Antirust i Bergen, der vi utveksler mye erfaringer og foretar felles tester av metoder og teknikk. Dette samarbeidet har gitt oss mye viktig informasjon og hjelper oss å utvikle oss i positiv retning.